Trochę historii

Spółdzielnia Mleczarska obecnie zakład produkcji Ostrowia Sp. z o.o. powstała w latach 70 XXw. To nowoczesny zakład o bogatej historii jak i tradycji produkcyjnej. Specjalizujemy się w wytwarzaniu serów twardych, których receptury sięgają roku 1974. Wytwarzamy również serki twarogowe oraz suche produkty mleczne, których jakość poparta jest wieloma nagrodami i wyróżnieniami w prestiżowych konkursach. Dumą naszego zakładu jest serek Ostrowia, który zdobył srebrny medal w konkursie Golden Chesse Poland 2015. Pod koniec roku 2019 odświeżyliśmy szatę graficzną  opakowań  i unowocześniliśmy linię do produkcji tych serków.

Warto nadmienić, że koło 30 lat temu wybudowaliśmy jedną z pierwszych w Polsce proszkownię Permatu serwatki, a w 2004 r. pierwszą w kraju proszkownię WPC. WPC 80 jak i permeat demineralizowany zdobyły uznanie konsumentów na rynku krajowym jak i zagranicznym.

Przetwarzamy rocznie około 120 milinów litrów mleka pochodzącego w znacznej mierze z regionu Zielonych Płuc Polski, co przekłada się na jakość i unikalny smak naszych produktów.

Tradycyjne receptury sięgające ponad 40 lat , wysoka jakość naszych produktów i  pasją z jaką je  tworzymy wzbudzają zaufanie konsumentów.

Dokładamy wszelkich starań aby sprostać oczekiwaniom obecnych jak i nowych klientów.

Jesteśmy wdzięczni , że możemy gościć na Państwa stolach !

 

© Ostrowia Sp. z o.o. 2022 | Wszelkie prawa zastrzeżone.